Perinteinen syksyn opintomatkamme siirtyy tasan vuodella. Alustava lähtöpäivä on torstaina 6.10.2022(2022).

EKK:n perinteinen syysopintomatka (3 päivää) kohteena keskustauudistukset Rotterdam-Amsterdam-Delft. Toteutumisehtona vähintään 20 henkilöä (max 35 henkilöä).

Lähtö alustavasti torstaina 6.10. Finnairilla kohti Amsterdamia

Paluu lauantaina paluu 8.10. Finnairilla

Majoitus keskustahotellissa Savoy Rotterdam ****, majoitus 1 hh

Hinta 945 euroa / henkilö

Ohjelmarunkoa: Pääopastukset suomeksi, tutustuminen ensin kanavaristeillen jokilaivalla voileipä- ja juomatarjoiluineen (90 min) Amsterdamin keskustaan: kaupunki oli 1600-luvulla Euroopan kukoistavin kaupunki ja historiassa TOP 10:ssä, linja-autokuljetus 70 min. Rotterdam: Kop van Zuidin -alue ”Manhattan on the Maas” pilvenpiirtäjineen, Järkäle by Rem Koolhas (h = 150 m), kaupunkikiertoajelu, majoittuminen, Hoogkwartiet-alue, Oostplein-aukio, Hoogstraat-ostoskatu.

Perjantai: kävellen keskustauudistuksiin, Het Industrie Gebouw -mixed use (opastus englanniksi), ”Luchtsingel” -konseptitalo, Hofplein-asema-alueen elävöittäminen, uusi design-kävelysilta, uusi Central Station -keskusrautatieasema, maailman suurin LED-taulu johon visualisoitu Rotterdamin satama-alueet, vaikuttava Markthall-kauppahalli, ”Kuutiotalot” (mahdollisuus tutustua asuntoon), katetun torin kaupat, kahvilta, ravintolat joissa lounastamme omatoimisesti. Iltapäivällä mahdollisuus tutustua Rotterdamin suomalaisen ”Finse huis” merimieskirkon toimintaan.

Lauantai: huoneiden luovutus kello 12 jolloin linja-autokuljetus 30 minuuttia kohti Delftiä. Tutustuminen vanhaan rautatieasemaan vuodelta 1885, jonka vieressä vuonna 2015 avattu uusi rautatieasema. Delft sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1246. Tutustuminen idylliseen ja kauniiseen keskustaan. Nieuwe Kerk -maanalaisessa holvissa kuninkaallisten viimeinen leposija. 1500-luvulla kopioitiin Itä-Intian kauppakomppanian tuomaa sinivalkoista posliinia. Omatoimista tutustumista Delftin keskustaan lounaineen. Hampshire- hotellilta  kohti lentokenttää.