EKK:n hallituksen jäsen Johanna Rajala työskentelee Vantaan Aviapoliksen aluearkkitehtina. Rajala on ollut mukana EKK:n hallitustyösä useita vuosia, työskennellyt EKK:n palkintoraadissa ja osallistunut EKK:n syysopintomatkalle Varsovaan. Rajala on ollut ideoimassa syksyn raikasta keskustakonferenssia Tikkurilaan 29.9., joka on keskustakehittämisen päätapahtuma Suomessa vuonna 2021.

Rajala innostaa Tikkurilaan

Blogisti Pilvi Linna haastatteli Johanna Rajalaa Tikkurilan konferenssista, joka on keskiviikkona 29.9.

”Urbaani Tikkurila on osa rentoa ja rohkeaa Vantaata. Tikkurila uudistuu koko ajan lisää ollen poikkeuksellisen mielenkiintoinen ja karhea, jopa rouhea. Aina yllätyksellinen ja värikäs.”

Miltä konferenssin 29.9. ohjelma vaikuttaa?

”Erinomaiselta. Joka suhtautuu vakavasti keskustakehittämiseen, ei voi jättäytyä pois. Ohjelma on viimeistelyssä. Luvassa on uusia elementtejä alkaen jännittävistä kaupunkikävelyistä sekä mielenkiintoisesta citystudiosta. Ja lopuksi voi kaupungin vastaanoton Teatteri Silkissä jälkeen on pieni yllätys ennen kotimatkaa.

Päivä alkaa Heurekasta. Ensin avauspuheenvuorot. Sen jälkeen Tikkurilan ja Vantaan moduuli. Lounastauon jälkeen on noin tunnin päiväkävely, jossa tutustutaan Tikkurilan tuoreisiin keskustauudistuksiin: Tikkurilan tori, torikorttelit, kirkon kortteli, uusia asuntokohteita, Tikkuraitti, urbaani päiväkoti ja viher- ja virkistysalue jokirannassa. Ammatilliset alustukset ovat ennen citystudiota. Iltakävelyillä tutustutaan mm. Dixiin ennen kaupungin vastaanottoa. Teatteri Silkin hienot tilat on aivan juuri saneerattu entiseen silkkitehtaaseen. Vaikuttava tila kaupungin vastaanotolle lisäohjelmineen.

Syyskuun lopussa on aurinkopäiviä, mutta osanottajat osaavat varautua hyvillä kävelykengillä ja varoiksi sateenvarjo (ehkä potkulautakin?). Ohjelma valmistuu elokuussa ilmoittautumisohjeineen. Kaikki tervetuloa Tikkurilaan. Luvassa kaikkien aikojen elävin konferenssi. Merkitkää kalentereihinne tuo päivä jo valmiiksi. Syyskuun viimeisenä keskiviikkona nähdään!”, Johanna Rajala innostaa kaikkia mukaan.

Categories: PilviLinna