Keskustakirjasto Oodi on vautsi vau vau! Maarianhaminalaiset keskustakehittäjät toiminnanjohtaja Dan Fern ja toimitusjohtaja Anders Ekström vaikuttuivat iloisesta Oodista ja vilkkaasta Baanasta.

Helsingin tuore keskustakirjasto on vautsein rakennus Suomessa. Oodi on kansainvälisestikin ehtaa vau-arkkitehtuuria (engl. wow-architecture = erottuvaa, ainutlaatuista, hätkähdyttävää). Eikä tuliterä Amos Rex jälkeen jää, vaikka on kaupunkikuvallisesti hieman hillitympi.

Pääkaupunkimme näyttää mallin kaikille Suomen keskustoille. Yhtenäinen kaupunkikuva olisi tylsää ja vanhanaikaista. Oodin ja Amos Rexin vieressä Kiasma oli Suomen ensimmäinen vau-rakennus. Musiikkitalo ja Sanoma-talo taas edustavat vastakohtaista vähäeleistä hiljaisuutta. Kokonaisuus on tosi vautsia. ”Oodi” ja ”Kiasma” ovat muuten huippurakennusbrändejä.

Suomen kulttuurinapa ei todellakaan tavoittele yhtenäistä kaupunkikuvaa, tarkoituksellisesti täysin päinvastoin. Bravo Helsinki! Nämä kaikki rakennukset juuri näkyvät medioissa, koko ajan.

Oodiinkin jo jonotetaan. Lounasaikaan ei Pilvi Linna löytänyt istumapaikkaa. Kansalaiset äänestävät kyllä jaloillaan…

Palatsimainen Finlandia-talo murjottaa taka-alalla. Mitä Alvar Aalto tuumisi näistä arkkitehtuuribileistä? Jokainen rakennus kun kukkii yksilöinä kuin Pride-kulkueessa. Elämme huomiotaloudessa…

 

Keskustan uudet julkiset rakennukset vain vautsia (kirjaus tästä uuteen maankäyttö- ja rakennuslakiin)?

Onko ”kulttuurihistoriallinen kaupunkikuva” jo väljähtynyttä viiniä?

Olisiko vau-keskusta jokaisen kaupungin ylivoimatekijä? 

Categories: PilviLinna