WILHELMS RALLEISSA

Kaupunkikeskustojen elinvoimatutkija Martti Wilhelms joutui myrskyn silmään. Jyväskylässä on ajettua näyttävästi ralleja jo 70 vuotta. Yleensä aina loppukesästä, nyt 2021 lokakuussa. Keskusta ilman tapahtumia olisi kuollut… Nyt taivaalla pörrää helikopteri, muodostelma suihkuhävittäjiä leikkaa maisemaa ristiin rastiin ja ralliautot kiihdyttävät ensimmäiselle erikoiskokeelleen. Pauhu hirvittää. Kokonaisuutena kaupat ja ravintolat tykkäävät. Ovat keskustojen

Lue lisää »

NIELSEN JA TEATTERIN LUMO

Teatterijohtaja ja näyttelijä Anne Nielsen kertoo, että teoriassa on mahdollista, että ihminen voisi elää ilman kulttuuria. Muttei käytännössä. Ilman kulttuuria elämä olisi ohutta ja tylsää. Se antaa meille täyteläisyyttä, merkitystä, raameja, mielikuvitusta ja hyvää oloa, terveyttäkin. Elämään myös iloa ja lohtua. Ilman tunteita ihminen kuolisi. Vanhaan Tikkurilan keskustan tehdaskiinteistöön nyt

Lue lisää »

VERKKOKAUPPAA MYÖS KIVIJALKAYRITTÄJÄT!

Aitostadilainen divariyrittäjä Jorma Valkeinen innostaa kivijalkayrittäjiä aktiivisesti verkkoon. Kuuntele Citycast Kansakoulukatu 5:n kivijalasta Kampin uumenista. Valkeisen ensimmäinen työpaikka oli elokuva-alalla – Bio Rexin paikannäyttäjänä. Myöhemmin oma yritys. Koronan alkuvaiheissa hän polkaisi elokuva-antikvariaattiinsa aktiivisen verkkokaupan. Oli pelastus, nyt menestys. Verkkokaupan listalta löytyy jo 15 000 tuotetta, mutta divarissa niitä on yhteensä yli

Lue lisää »

Kulttuuriposetiivari Pasanen

Oopperalaulaja ja laulava posetiivari Matti Pasanen kertoo, että Teatteri Vantaa täyttää jo 35 vuotta. Nyt Tikkurilan keskustaan on avautunut uudet upeat teatteritilat. On kaupunkisuunnittelua parhaimmillaan. Vanhaan keskustan tehdaskiinteistöön syntyi ihana Silkkisali, jossa on yhteensä 190 istumapaikkaa. Kansallisteatterin Willensaunasta on tuotu 150 kunnostettua istuinta. Kansallisteatterin näyttelijät kertoivat, että istuimiin liittyy valtavasti

Lue lisää »

Sangriaa Kesäkeitaalla

Kesäkeidas oli Tampereen historian ensimmäinen yhteisterassi. Keskustorin ulkoilmaolohuone tarjosi ruokaa, juomaa ja erilaisia aktiviteetteja huomioiden perheetkin. Kahdeksan ravintolaa tarjosi räätälöityjä annoksia: lähiruokaa, sesongin makuja, vegaanisia annoksia, välimerellistä keittiötä, suolaista ja makeaakin. Tyylikkään intiimin kesäkeitaan rakentamiskustannukset olivat 300 000 euroa: vettä, sähköä ja viemäröinti. Ja ennen kaikkea upea viherkokonaisuus. Kesäkeitaan operaattori ja

Lue lisää »
fiFinnish