Turun Kirkkopuiston yhteisterassi pystytettiin kolmatta kertaa. Se on toteutettu yrittäjävetoisesti.

The Cow tarjoilee yhteisterassilla raikkaita kesäjuomia a´ 13 euroa: Strawberry Margarita, Pina Colada, Lavender Collins, Paloma, Dark ´n´ Stormy, Kåska Sour, Smål Spritz… Listalla myös laadukkaita oluita sekä mocktaileja ja muita nollajuomia.

Keskustojen yhteisterassit alkoivat vuonna 2020. Helsingin Senaatintori jättiterassi ”popahti” näyttävästi kesäksi paikoilleen. EKK palkitsi sen vuoden 2020 keskustatekona Suomessa. Seuraavana vuotena se oli Kasarmitorilla ja nyt Hietalahden torilla (192 asiakaspaikkaa). Tänä kesänä Suomen keskustoissa on noin parikymmentä yhteisterassia mm. Savonlinnassa.

EKK valmistelee syksyllä valtakunnallista selvitystä kaikista yhteisterasseista. Ovatko nyt pysyvä ilmiö vai vain poikkeusaikojen erikoisuus? Selvityksen toteuttaisi tutkimus- ja kehittämisvastaava Mikko Heikkilä. Rahoituspäätöstä odotetaan ministeriöltä.

Categories: Ajankohtaista