Suomen kaunein jouluikkuna?

 

Vanhassa Porvoossa voi olla Suomen kaunein jouluikkuna. Makeispuoti Brunberg Oy:n jouluikkuna hohkaa sinivalkoisena. Myymäläpäällikkö Anne Österholm, myyjä Kati Karmi ja myyjä Emma Eklund saivat Porvoon elävä keskusta ry:ltä 19.12. voittodiplomin.

 

Jouluikkuna hyödyntää tryffelipapereita, koska yrityksen perinteisin suklaatuote täyttää 100 vuotta. Sinivalkoiset värit kannustavat myös tukemaan paikallista yrittäjyyttä ja kotimaista työtä. Linjakasta jouluikkunaa kehystää 100-vuotias museokelkka sekä Suomen presidentin itsenäisyysjuhliin (jos kutsu aikanaan käy) tryffelipapereista ommeltu iltapuku. On älykästä yrityksen yhteisöviestintää.

 

Jouluikkunakilpailuja on Porvoossa keskeytyksettä järjestetty jo neljännesvuosisata, mutta makeispuodille tämä voitto oli ensimmäinen. Yleisöäänestyksessä se sijoittui toiseksi (208 ääntä) voittajan ollessa Tavara Kammari (239 ääntä).

 

Myymäläpäällikkö Österholmin mukaan joulu ja kesäkausi ovat yrityksen parhaita myyntisesonkeja. Pääsiäisenä on pikkusesonki, jolloin ostetaan esimerkiksi suklaamunia. Sesonkisuukot ovat uusi tuoteryhmä. Kaikkihan kyllä hamuavat jouluisin erilaisia tryffeleitä. Myös marmeladit kuuluvat juhlapöytään. Riisisuklaa on hieman arkisempaa, mutta suosioltaan vakaa. Jokainen matkailija Porvoossa päätyy aina tuliaisostoksille makeiskauppaan.

 

Porvoon elävä keskusta ry:n järjestämään jouluikkunakilpailuun osallistui yhteensä 24 yritystä. Ääniä kertyi yhteensä komeat 2191 kappaletta. Raati perusteli Brunberg Oy:n jouluikkunan voittoa: ”Upea, hohtava ja loistava toteutus yrityksen omista materiaaleista. Ikkunan loiste tulvii Välikadulle”. Raadin kokoonpano: Sari Myllynen, Susanne Dahlqvist, Mika Laine, Elina Duréault ja Eija Kölhi. Kilpailun pääkriteerit: sommittelu, idea, tunnelma, värit ja valaistus. Jouluikkunakilpailu kytkeytyi Tule joulu Porvooseen -kampanjaan.

 

Categories: Ajankohtaista