Uudistetun Lahden kauppahallin liiketoimintavastaava, toimitusjohtaja sekä yrittäjä Titta Matsar puhuu ja myös toimii suomalaisen lähiruuan puolesta. Upeasti uudistettu kauppahalli palvelee asiakkaita seuraavat 100 vuotta.

Blogisti Pilvi Linna haastatteli uudistetun Lahden kauppahallin ”tirehtööriä” Titta Matsaria.

”Lahden uusittu kauppahalli avattiin toukokuun 16. päivä. Ydinajatuksena oli lähiruoka ja lähialueiden pientuotanto. Kaikki myytävä on siis kotimaista, ihanaa, laadukasta ja puhdasta lähiruokaa. Kotimaisuus on ykkösasiamme. ”

Mikä on parasta ruokaa?

”Suomalainen ruoka on aina parasta, koska se tuo työtä ja verotuloja. Yrittäjätkin käyttävät suomalaisia kuljetusyhtiöitä ja mainostoimistoja. Maaseutumme pysyy näin elinvoimaisena, koska siellä on yrityksiä.”

Lähiruoka ja keskustakehittäminen?

”Kauppahallistamme saa sellaisia tuotteita, joita on ennen saanut vain tilapuodeista. Nyt lähiruoka tuotiin lähelle ihmisiä aivan keskustaan torinsivulle.”

Kauppahallin asiakaskunta?

”Perinteinen kauppahalliasiakas asuu 1-2 hengen taloudessa ja voi olla hieman iäkkäämpi. Nyt on käynnistynyt sukupolvimurros. Nuoret ihmiset välittävät todella, mitä syövät ja kuka ruuan on tehnyt.”

Tapahtumallisuutta?

”Koska kauppahalli on keskustassa vain kuuteen avoinna, niin iltatapahtumat ovat tärkeitä alkaen kerran kuukaudessa järjestettävästä iltapäiväteestä. Lähipienpanimot ovat tuomassa tapahtumallaan oluita tarjolle. Räätälöidyt pikkujoulutkin onnistuvat erinomaisesti. Siellä tarjoillaan Kinnarin tilan aineksista tehtyä Suomen parasta joulupuuroa. Lähikalasta voi aina kehittää lähes mitä vain: ahventa, kuhaa, haukea ja siikaa aina sesongin mukaan. Omat silakkamarkkinatkin ovat tulossa. Niihin saa tarjolle myös sahtia, kuohuviinejä sekä tilaviinejä.”

Categories: PilviLinna