Keskustapalkintoraati 2020 Matti Mare, Aulis Tynkkynen, Johanna Rajala, Mikko Heikkilä ja Pasi Kauppinen valitsi vuoden 2020 pirteän voittajan, joka tiedotetaan medialle ja jäsenistölle kevään aikana.

 

KESKUSTAPALKINTOKILPAILU 2020 ON RATKAISTU MUTTA…
Maanantaina 23.3.2020 oli tarkoitus olla valtakunnallinen mediatilaisuus kello 10.00 voittaneessa keskustassa taivaan alla auringon paistaessa kauniisti. Yleisen tilanteen vuoksi tilaisuus on siirretty tulevaisuuteen, jopa toukokuulle. Mediajulkistaminen voidaan silloin tuottaa tarvittaessa vaikka virtuaalisesti.

Kultalautanen kaiverruksineen on kuitenkin jo luovutettu voittajalle viestintämateriaalin ennakkovalmistelua varten. Vuoden 2021 keskustapalkintokilpailu (järjestetty jo vuodesta 1999) avataan Tikkurilan konferenssissa elokuussa 26.8.20220. Ehdotusten sisäänjättöaikaa on syyskuun 2020 loppuun.

Huom! Keskustateko 2020 -kilpailu avataan jo huhtikuussa, jolloin esitellään kilpailusäännöt ja -ohjelma. Ehdotusten sisäänjättö on elokuussa 15.8. kello 15.

Valmisteluvaliokunta 2020 puheenjohtaja Tuula Loikkasen johdolla valitsee aikanaan voittajan/voittajat. Voittajaehdokkaat esitellään ensin Tikkurilan konferenssin iltajuhlassa 26.8., jonka jälkeen kerrotaan tulos. EKK:n historiassa keskustatekokilpailu järjestetään nyt ensimmäistä kertaa. Hahmotelkaa valmiiksi jo hyviä ehdokkaita.

 

KESKUSTAN LIIKENNEPERIAATTEIDEN JULKISTAMINENKN SIIRTYY
Työryhmän vetäjän Mikko Heikkilän kanssa on nyt sovittu, että suosituksen julkistaminen siirtyy yleisen tilanteen vuoksi myöhemmäksi keväälle, jolloin odotettavissa suurempaa medianäkyvyyttä. Liikenneperiaatteiden sisältö alkaa olla viimeistelty.

Onko jokaisessa elävässä kaupungissa kävelykeskusta? Miten se määritellään?
Onko jokaisessa elävässä kaupungissa kävelykatua?
Saako kävelykadulla pyöräillä?
Saako kävelykadulla jätehuoltaa lounasaikaan?
Miten “Shared Space” suomennetaan?
Mikä on korkein liikkumisnopeus “Shared Spacessa”?
Saako keskustaan ajaa henkilöautolla?

 

TAMPEREEN TUTKIMUSTORSTAIKIN 23.4. SIIRTYY

Ja samalla siirtyy EKK:n sääntömääräinen kevätkokous touko-kesäkuulle, jonka yhteydessä pidämme esim. pienimuotoisemman tutkimusiltapäivän. Tampereen upeasti Minna Seppäsen ja Aulis Tynkkysen johdolla valmisteltu Tutkimustorstai (23.4.2020) voi siirtyä vaikka jopa vuodella, jolloin Tampereen keskusta kauppahalleineen ja raitiotevaunuineen on entistä valmiimpi ja houkuttelevampi. Ehkä Tampereen tutkimustorstai on ensi vuonna esimerkiksi 22.4.2021?

Pokko Lemminkäinen, tj. / EKK ry, puh. 040 555 3462