Tämä on Elävät Kaupunkikeskustat ry:n jäsenille lähetettävä tiedote. Vastaanottajatiedot perustuvat jäsenrekisteriin.

Jos et halua tiedotteitamme jatkossa, peruuta se sähköpostitse kaija.tervala@kaupunkikeskustat.fi

EKK historian ensimmäinen keskustatekokilpailu on nyt avattu. Ehdotusten sisäänjättö elokuun 2020 loppuun mennessä.

KESKUSTATEKOKILPAILU 2020 AVATTU 23.4.2020

Elävät Kaupunkikeskustat ry julistaa valtakunnallisen kilpailun vuoden 2020 keskustateosta. Nyt 2020 ensimmäistä kertaa järjestettävä uusi kilpailu luotiin ”keskustapalkinnon” (jo vuodesta 1999) rinnalle EKK:n hallituksen vahvistamana 5.2.2020.

Ehdotusten sisältö on vapaa!

Ehdotuksista toivotaan löytyvän esiin uusia älykkäitä keskustatekoja – niin pienemmistä kuin suuremmista keskustoista – ja näin parhaita virkeitä käytäntöjä (Best Practises) innostamaan kaikkia Suomen keskustakehittäjiä.

Tärkeintä on ennen kaikkea saada hyviä tekoja ja esimerkillisiä käytäntöjä ”matalallakin kynnyksellä”: jopa persoonallisuuksia, asioita, ilmiöitä, innovaatioita, tapahtumia…

Painopiste ei siten ole suurissa euromäärissä, vaan viisaissa oivalluksissa ja luovissa ideoissa. Niitä jokainen Suomen keskustakehittäjä voi soveltaa omien keskustojensa kehittämiseen.

Huom! EKK kannustaa keskustakehittäjiä järjestämään omia paikallisia kaupunki-/kuntakohtaisia aluekilpailuja etukäteen, joiden esim. voittajaa voi ehdottaa tähän valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun 2020. 

Kuka voi ehdottaa?

Ehdottajana voi olla keskustayhdistys tai jokin muu kaupungin/kunnan ylläpitämä kehittämisyksikkö. Huom! vain yksi kilpailuehdotus kaupunkia/kuntaa kohden.

Mikä on aikataulu?

Kilpailu avataan 23.4.2020.

Sisäänjättö viimeistään elokuun aikana sähköpostitse keskustatekokilpailun sihteerille: pokko.lemminkainen@kaupunkikeskustat.fi + kopio kaija.tervala@kaupunkikeskustat.fi

EKK:n valmisteluvaliokunta 2020 valitsee voittajan/voittajat.

EKK:n valmisteluvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Loikkanen julkistaa voittaja/voittajat Tikkurilan konferenssin iltajuhlassa.

Lopuksi valitut ehdokkaat julkistetaan valtakunnalliselle medialle.

 Ehdotuksen laadintaohje?

Kilpailuehdotus laaditaan yhdelle A4:lle yksipuoleisena, jossa kerrotaan kilpailuehdotuksen koko sisältö kattavasti mahdollisine valokuvineen ja esim. videolinkkeineen sekä selkeästi ko. keskustatekoehdotuksen kohde.

Hakijana ja hakijan yhteyshenkilönä toimii yksi henkilö kaikkine yhteystietoineen.

 

Lisätietoja:

Pokko Lemminkäinen

keskustatekokilpailun sihteeri

puh. 040 555 3462

pokko.lemminkainen@kaupunkikeskustat.fi

 

VIESTINTÄUUDISTUKSEMME JATKUU

 EKK:n vaikuttavuus on vuodessa kasvanut!. Vuosi sitten aloitettu EKK:n viestintäuudistus jatkuu. Kotisivumme on kattava keskustakehittämisen tietopankki podcasteineen.

Pilvi Linna (kuvassa) haastattelee kuukausittain ajankohtaisia keskustakehittäjiä, viimeksi Niina Härköstä Savonlinnasta ja Samuli Kansaa Kotkasta.

Käykää säännöllisesti kotisivuillamme (www.kaupunkikeskustat.fi), siellä on kaikki. Sieltä löytyy kaikki. Jaksakaa syventyä!

Näitä sähköisiä jäseninfoja jaetaan pari kertaa kuukaudessa. Niistä oma jäsenistömme saa aina ajankohtaisimmat tiedot. Jäsenyydellä on merkitystä.

Kuukausi sitten EKK on kytkeytynyt twitteriin (@PLemminkainen). Raikkaita avauksia keskustakehittämisestä tulee ulos pari kertaa viikossa. Pilvilinnamme näkyvät myös twitterissä.

Tviitit hyödyntävät suoraan EKK:n omia konferensseja, seminaareja, opintomatkoja, kaupunkivierailuja. Viimeksi tänään 23.4. tviitattu Hesarin artikkelia Sipoon puutarhakaupungista. Ja aina kuvallisesti.

Jokaisen hallituksen vara- ja varsinaisen jäsenen sekä koko EKK:n jäsenistön toivotaan liittyvän twitteriin ja osallistuvan yhteiskunnallisiin keskusteluihin keskustakehittämisestä. Yhdessä olemme aina enemmän.

Kaupungistuminen kiihtyy, mutta kehittyvätkö keskustat samassa suhteessa?

Twitter on EKK:n ketterä, ammatillinen viestintäkanava suoraan medioille, sidosryhmille, yleisölle, päättäjille…

Muistakaa suojaetäisyydet potkulaudoillakin!

 

MUUTOKSIA KOKOONTUMISIIMME

Tampereen tutkimustorstaita 23.4. ei voitu järjestää, kevätvuosikokous siirtyy syksyyn.

Strategiavalmisteluvaliokunta kokoustaa etänä ke 29.4.

Keskustapalkinto 2020 pyritään medioimaan pe 8.5. voittajakeskustassa

Valmisteluvaliokunta kokoustaa etänä ti 12.5.

Keskustojen liikenneperiaatteet -suositus julkistetaan toukokuun aikana.

Hallitus nro 3 kokoustaa 4.6.

Keskustojen valtakunnallinen elinvoimajulkistus medioille kesäkuun alkupuolella (Vaasa?)

Tikkurilan konferenssi siirtyy noin kuukaudella syyskuun loppuun.

 

Pokko Lemminkäinen, tj. / EKK ry, puh. 040 555 3462