KONFERENSSIMME TIKKURILASSA 29.9.

EKK:n syksyn perinteinen konferenssi on Tikkurilassa keskiviikkona 29.9. Aloitamme kello 10 Heurekassa. Kokeilemme ”elävää” konferenssia”, jossa mm. päivä- ja iltakävelyllä tutustutaan Tikkurilan hienoihin keskustauudistuksiin. Urbaani Tikkurila on osa rentoa ja rohkeaa Vantaata.

”Tikkurila uudistuu koko ajan lisää ollen nyt poikkeuksellisen mielenkiintoinen ja karhea, jopa rouhea. Aina hyvin yllätyksellinen ja värikäs”, Johanna Rajala innostaa.

Citystudio on uusi mielenkiintoinen elementti iltapäivän ammatillisten alustusten jatkeeksi.

Lopuksi voi kaupungin vastaanotto kello 19.00 – 20.30 Teatteri Silkissä.

Päiväkävelyllä tutustutaan Tikkurilan tuoreisiin keskustauudistuksiin: Tikkurilan tori, torikorttelit, kirkon kortteli, uusia asuntokohteita, Tikkuraitti, urbaani päiväkoti ja viher- ja virkistysalue jokirannassa. Iltakävelyillä tutustutaan mm. Dixiin.

Syyskuun lopussa on aurinkopäiviä, mutta osanottajat voivat varautua hyvillä kävelykengillä ja varoiksi sateenvarjo (ehkä potkulautakin?).

Ohjelma valmistuu elokuussa ilmoittautumisohjeineen.

OPINTOMATKAMME SIIRTYY VUODELLA ELI SYKSYLLE 2022

Vaikka sitovia ilmoittautumisia saimme yhteensä 21 kappaletta, niin vielä heinäkuun 2021 alun epäselvä epidemiatilanne vaikutti siihen, että jouduimme siirtämään vuodella lähtöä upealle opintomatkallemme. Hyvää kannattaa odottaa. Turvallisuus ja terveys ensin.

Alustava lähtöpäivämme ensi vuonna on siis torstaina 6.10.2022. Juhlaopintomatkanamme on Rotterdam-Amsterdam-Delft EKK:n täyttäessä kunnioitettavat 25 vuotta.

Nyt (2021) mukaan sitovasti ilmoittautuneet ovat etusijalla ensi vuonna 2022, jos osanottajamäärämme max 35 henkilöä ylittyy.

Hinta on edelleen 945 euroa / henkilö edellyttäen vähintään 25 osallistujaa.

KESKUSTATEKOKILPAILUN SISÄÄNJÄTTÖ ELOKUUSSA 31.8.2021

Toista kertaa järjestettävä uusi kilpailumuoto luotiin ”keskustapalkinnon” (jo vuodesta 1999) rinnalle. Keskustekokilpailun 2021 ehdotusten sisäänjättö on elokuussa 31.8.2021.

Ehdotuksista toivotaan löytyvän esiin uusia älykkäitä keskustatekoja – niin pienemmistä kuin suuremmista keskustoista – ja näin parhaita virkeitä käytäntöjä (Best Practises) innostamaan kaikkia Suomen keskustakehittäjiä.

Painopiste ei siten ole suurissa euromäärissä, vaan viisaissa oivalluksissa ja luovissa ideoissa. Niitä jokainen Suomen keskustakehittäjä voi soveltaa omien keskustojensa kehittämiseen.

Tärkeintä on ennen kaikkea saada hyviä tekoja ja esimerkillisiä käytäntöjä ”matalallakin kynnyksellä”: jopa persoonallisuuksia, asioita, ilmiöitä, innovaatioita, tapahtumia…

Kuka voi ehdottaa?

Ehdottajana voi olla keskustayhdistys tai jokin muu kaupungin/kunnan ylläpitämä kehittämisyksikkö. Huom! vain yksi kilpailuehdotus kaupunkia/kuntaa kohden.

Mikä on aikataulu?

Sisäänjättö viimeistään elokuun aikana (31.8.) sähköpostitse keskustatekokilpailun sihteerille: pokko.lemminkainen@kaupunkikeskustat.fi + kopio kaija.tervala@kaupunkikeskustat.fi

EKK:n valmisteluvaliokunta 2021 valitsee voittajan/voittajat valmisteluvaliokunnan puheenjohtaja Tero Lassilan johdolla.

Ehdotuksen laadintaohje?

Kilpailuehdotus laaditaan yhdelle A4:lle yksipuoleisena, jossa kerrotaan kilpailuehdotuksen koko sisältö kattavasti mahdollisine valokuvineen ja esim. videolinkkeineen sekä selkeästi ko. keskustatekoehdotuksen kohde. Hakijana ja hakijan yhteyshenkilönä toimii yksi henkilö kaikkine yhteystietoineen.

 

SYKSYN PÄIVÄMÄÄRIÄ

10.6. hallituksen nro ”4” kokoustorstai on 26.8. kello 10.30

31.8. KeskusTEKOkilpailun sisäänjättö

29.9. Tikkurilan KONFERENSSI (= keskustakehittämisen päätapahtuma Suomessa 2021)

 

Pokko Lemminkäinen, tj. / EKK ry, puh. 040 555 346 / pokko.lemminkainen@kaupunkikeskustat.fi, twitter, @PLemminkainen