HUOM! KESKUSTATEKOKILPAILU SULKEUTUU TI 31.8.2021

Toista kertaa järjestettävä uusi kilpailumuoto luotiin ”keskustapalkinnon” (jo vuodesta 1999) rinnalle. Keskustekokilpailun 2021 ehdotusten sisäänjättö on elokuussa 31.8.2021.

Ehdotuksista toivotaan löytyvän esiin uusia älykkäitä keskustatekoja – niin pienemmistä kuin suuremmista keskustoista – ja näin parhaita virkeitä käytäntöjä (Best Practises) innostamaan kaikkia Suomen keskustakehittäjiä.

Painopiste ei siten ole suurissa euromäärissä, vaan viisaissa oivalluksissa ja luovissa ideoissa. Niitä jokainen Suomen keskustakehittäjä voi soveltaa omien keskustojensa kehittämiseen.

Tärkeintä on ennen kaikkea saada hyviä tekoja ja esimerkillisiä käytäntöjä ”matalallakin kynnyksellä”: jopa persoonallisuuksia, asioita, ilmiöitä, innovaatioita, tapahtumia…

Kuka voi ehdottaa?

Ehdottajana voi olla keskustayhdistys tai jokin muu kaupungin/kunnan ylläpitämä kehittämisyksikkö. Huom! vain yksi kilpailuehdotus kaupunkia/kuntaa kohden.

Mikä on aikataulu?

Sisäänjättö viimeistään elokuun aikana (31.8.) sähköpostitse keskustatekokilpailun sihteerille: pokko.lemminkainen@kaupunkikeskustat.fi + kopio kaija.tervala@kaupunkikeskustat.fi

EKK:n valmisteluvaliokunta 2021 valitsee voittajan/voittajat valmisteluvaliokunnan puheenjohtaja Tero Lassilan johdolla.

Ehdotuksen laadintaohje?

Kilpailuehdotus laaditaan yhdelle A4:lle yksipuoleisena, jossa kerrotaan kilpailuehdotuksen koko sisältö kattavasti mahdollisine valokuvineen ja esim. videolinkkeineen sekä selkeästi ko. keskustatekoehdotuksen kohde. Hakijana ja hakijan yhteyshenkilönä toimii yksi henkilö kaikkine yhteystietoineen.

 

EKK NÄKYY JA VAIKUTTAA OLLEN AJANKOHTAINEN PÄIVITTÄIN

Kotisivumme (www.kaupunkikeskustat.fi) on pääviestintäalustamme ja tietopankkimme keskustakehittämisen äärettömyyteen. Kotisivuiltamme löydät 1000 näkökulmia:

KeskusTEKOkilpailun kilpailuohjelma vuoden 2020 ehdokkaineen (mallia vuodelle 2021?)

Historiikkimme perustamisvuodesta 1997 (onko maailma 24 vuodessa muuttunut?)

Podcast: City Rocks in Riksu (Riihimäen keskustassa rokkaa?)

Strategia 2025 (mallia oman keskustasi kehittämiseen?)

Barometri: Onko 10-kerroksinen jo tornitalo? (oletko vastannut jo kyselyyn?)

Pilvi Linna: Toivakka ja 14-kerroksinen tornitalo Mikkelin keskustassa (totta vai tarua?)

Kansainväliset Suurmarkkinat elämysten ilotulitusta? (vierailiko jo kaupungissasi?)

Podcast: Turun keskusta voitti keskustapalkinnon 2021 (oletko kuunnellut?)

Pilvi Linna: Vinci goes to Kantti (kävitkö upeassa Kantin 1. näyttelyssä?)

Päivätiedottamisemme näkyy twitterissä (@PLemminkainen), jossa ajankohtaista kaupunkielämän eri näkökulmista jaeltavaksi omissa alustoillanne. Myös kommentteja uutisointeihin eri keskusta-aiheista. Viimeksi 17.8. twiittauksena:

”LAINSÄÄTÄJÄ NUKKUI. Jalankulkijoiden seassa ajaminen on riskialtista ja useimmiten myös kiellettyä puuhaa. Kun sähköpotkulaudat rantautuivat Suomeen, niitä koskeva lainsäädäntö ei ollut valmis. Lähde: TM 14/2021 s. 63. #kaupunkikeskustat #elavatkaupunkikeskustat #kaupunkielämä”

Toiminnanjohtajan tekee twiittauksistaan rinnakkaispäivityksen myös Linkediniin.

EKK:n hallituksen jäsen Johanna Rajala työskentelee Vantaan Aviapoliksen aluearkkitehtina. Rajala on ollut mukana EKK:n hallitustyösä useita vuosia, työskennellyt EKK:n palkintoraadissa ja valmisteluvaliokunnassa sekä osallistunut EKK:n syysopintomatkalle Varsovaan. Rajala ideoi syksyn raikasta keskustakonferenssia Tikkurilaan 29.9. Koronatilanne painottaa tapahtumaa ulkotiloihin…

PÄIVÄMÄÄRIÄ

18.8. keskustayhdistysten Teamsillä kello 9.00 – 11.00

– kaupunkikuulumiset tapahtumineen ja kampanjoineen

– keskustaTEKOkilpailu 2021 sulkeutumassa

– yhteisjoulunavauksen ”Suomi 104” yhteismateriaalit

– Tikkurilan konferenssi 29.9.

– puuttuminen feissaamiseen

19.8 valmisteluvaliokunta nro ”4” kello 10.30

26.8. hallituksen kokoustorstai nro ”4” kello10.30 Teamsillä

31.8. KeskustaTEKOkilpailun sisäänjättö

29.9. Tikkurilan KONFERENSSI (= keskustakehittämisen päätapahtuma Suomessa 2021)

Pokko Lemminkäinen, tj. / EKK ry, puh. 040 555 346 / pokko.lemminkainen@kaupunkikeskustat.fi, twitter @PLemminkainen