Onko kauppa keskustan kivijalka?

Vuoden 2020 pääteemaksi EKK:n syyskokous valitsi: ”Kauppa on keskustan kivijalka”.
Historiassa kaupungit kasvoivat kauppapaikkojen ympärille. Ja sanan kaupunki kantasana on muinaisgermaaninen ”kaupangra”. Se tarkoittaa kauppapaikkaa tai kauppaniittyä. Toimittajana Pokko Lemminkäinen.

Pekka Vähäkanagas

EKK:n puheenjohtaja Pekka Vähäkangas: ”Kaupungit ovat syntyneet kaupan ympärille…”

Tuula Loikkanen

EKK:n valmisteluvaliokunnan puheenjohtaja Tuula Loikkanen: ”Kauppa on aina ollut keskustan kivijalka…”

Kari Luoto

EKK:n varapuheenjohtaja Kari Luoto: ”Keskustassa tarvitaan eri kokoisia ruokakauppoja…”

Marianne Pyysing

Ravintolayrittäjänä useissa keskustoissa Marianne Pyysing: ”Marras- ja joulukuu on parasta aikaa ravintolalle Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Lappeenrannassa ja Oulussa…”

Heidi Kivinen

Keskustan kivijalkayrittäjä Heidi Kivinen: ”Support always Your Local”

Hampuri ja Bremen -valovoimaa keskustoissa

Vanhat hansakaupungit ovat esimerkillisiä. Historiallisissa keskustoissa ajalliset kerrostumat näkyvät. Nykyaika hehkuu etenkin lasikatetuissa kauppakäytävissä ja -gallerioissa. Kaupunkitila on täysin ehjää, siistiä ja puhdasta. Hampurin ja Bremenin keskustoista löytyy huikeaa valovoimaa ja villejä korttejakin.

Minna Seppänen

Hankekehityspäällikkö Minna Seppänen: ”Ratikka tuo aivan keskustaan…”

Jukka Kero

Pääekonomisti Jukka Kero: ”Populaa on paljon…”

Tilla Martikainen

Toiminnanjohtaja Tilla Martikainen: ”Aukiot kutsuvia keitaita…”

Vinkkejä jaksamiseen

Toiminnanjohtajatapaamisessa mietittiin omaa jaksamista nopeasti muuttuvassa maailmassa. Digitalisaatio voi olla vahva renki, mutta heikko isäntä. Meillä on kalpea aavistus siitä, mitä digitalisaatio on parhaimmillaan tulevaisuudessa. Se voi parhaimmillaan vapauttaa meidät perusrutiineista luovaan, rikastavaan työntekoon.

Virve Hannukka

Kauppakeskuksen markkinointipäällikkö Virve Hannukka: ”Itseopiskelu ja tyttäret…”

Pipsa Virtanen

Toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen: ”Positiivinen asenne…”

Samuli Kansa

Toiminnanjohtaja Samuli Kansa: ”Monipuolinen ja itseohjautuva työ ...”

Sara Hagemeier

Toiminnanjohtaja Sari Hagemeier: ”Hyppää metsään…”

Johanna Ruotsi

Toiminnanjohtaja Johanna Ruotsi: ”Työhön tarvitsee tukea…”

Avaintekijöitä tulevaisuuden keskustakehittämiselle

EKK:n työpajatehtävänä 28.8.2019 oli lohkoittain luoda avainsanoja tärkeysjärjestyksessä tulevaisuuden keskustakehittämiselle. Kuuntele kehitysajatukset podcasteina. Toimittajana Pokko Lemminkäinen.

Martti wilhelms

Elinkeinoasiantuntija, FM Martti Wilhelms.

tuula loikkanen

Edunvalvontajohtaja Tuula Loikkanen.

aulis tynkkynen

Keskusta-asiantuntija, TkT Aulis Tynkkynen.

esa salokorpi

Yrittäjä ja asiantuntija Esa Salokorpi.

riikka töytäri

Toiminnanjohtaja Riikka Töytäri.